Ontdek de school

De Nieuwste School vindt het belangrijk dat een kind de schooltijd met plezier en succes doorloopt. De pubertijd is een fase waarin een kind zich cognitief en emotioneel sterk ontwikkelt. De juiste omgeving en begeleiding is daarin een belangrijke factor. De keuze van het kind voor het voortgezet onderwijs dat bij hem of haar past is bepalend voor een fijne jeugd en een goede start voor de toekomst. Elk kind dat interesse heeft in De Nieuwste School stimuleren we om te kijken of onze school en onze werkwijze iets voor hem of haar is:

• Ouders en kinderen kunnen zich uitvoerig informeren tijdens onze voorlichtingsavonden, open dag en meeloopmiddagen. We adviseren op meerdere momenten de school te bezoeken. De ervaring leert dat het kind dan het beste weet waar het voor kiest.
  • De kinderen worden uitgedaagd om de DNS-Match te doen. Aan de hand van een aantal vragen kan het kind zijn of haar leerstijl toetsen aan de werkwijze op onze school.
  • Ook ouders kunnen een DNS-Match doen. Zij kennen hun kind het beste en zien wat hun kind nodig heeft om een fijne en succesvolle tijd op onze school te hebben.
  • De uitkomsten kunnen aanleiding zijn om nog eens goed na te denken over de schoolkeuze. We organiseren momenten waarop ouders en kind hun twijfels met ons kunnen bespreken. Ouders kunnen hiervoor een afspraak maken.

Zo zorgen we ervoor dat ouders en kinderen overtuigd zijn van hun keuze voor De Nieuwste School en voorkomen we teleurstellingen.