Ontdek de school

De Nieuwste School vindt het belangrijk dat een kind de schooltijd met plezier en succes doorloopt. De pubertijd is een fase waarin een kind zich cognitief en emotioneel sterk ontwikkelt. De juiste omgeving en begeleiding is daarin een belangrijke factor. De keuze van het kind voor het voortgezet onderwijs dat bij hem of haar past is bepalend voor een fijne jeugd en een goede start voor de toekomst.

Wilt u weten of de Nieuwste School een passende school is voor uw kind dan kunt u daar op de volgende manieren achter komen.

• Onze digitale voorlichting voor ouders (hierover komt na de herfstvakantie meer informatie).
  • Op woensdag 9 en donderdag 10 december organiseren we digitale ouderavonden voor geïnteresseerde ouders. U kunt zich daarvoor binnenkort aanmelden.
  • Uw kind kan een middag komen meelopen op onze doe-mee-middagen. Bij belangrijke data kunt u zien wanneer die zijn. Uw kind moet zich aanmelden voor deze middagen. De aanmelding gaat via deze module.
  • U kunt samen met uw kind onze open dag bezoeken. Die is dit jaar (in verband met corona) wat anders dan anders en vindt plaats op vrijdag 29 januari tussen 15 en 20 uur en op zaterdag 30 januari tussen 10 en 16 uur. Na de herfstvakantie laten we weten hoe we de open dagen precies “coronaproof” organiseren en hoe u kunt inschrijven.
  • Ook u als ouder kunt een DNS-Match doen.  U kent uw kind het beste en weet wat hun kind nodig heeft om een fijne en succesvolle tijd op onze school te hebben.
  • We zetten na de herfstvakantie enkele filmpjes online die een goede indruk van de school geven.
  • U kunt ook een afspraak maken met de school. Dat kan door te bellen naar telefoonnummer 013-5812066 en dan te vragen naar Bas Leijen.

Op de Nieuwste School kunnen we per jaar 150 nieuwe brugklassers plaatsen. Dat komt omdat we niet de ruimte in ons gebouw hebben voor meer leerlingen. Het kan dus zijn dat we moeten gaan loten. Hier leggen we uit hoe we dat doen.