Sorteren op:
TitelDatumPopulariteitActiefReacties

Schoolbetaalpas leerlingen

Op DNS kan alleen cashless betaald worden. Dit betekent dat uw kind in de keuken, bij de automaat en bij de leerlingenbalie niet met contant geld kan betalen, uitsluitend met hun pinpas of met de schoolpas.De schoolpas is gekoppeld aan een Mynetpay account en kan gebruikt worden om het account mee op te waarderen en mee te betalen. Uw kind heeft hiervoor een handleiding ontvangen maar deze is ook hier te downloaden.

Project jong en oud leerjaar 2 t/m 6

Wij willen u hierbij informeren over het project Jong en Oud. Uw zoon/dochter heeft op de mogelijkheid om deel te nemen aan dit project. De Vriendelijke Transformatie zet zich in voor een socialer, gelukkiger en gezonder Nederland. Het is een stichting die zich inzet voor een verbonden samenleving. Door middel van jongeren te koppelen aan maatschappelijke vraagstukken/problemen, proberen ze de wereld een klein beetje beter te maken. De projecten georganiseerd door De Vriendelijke Transformatie zorgen voor een win-win-win situatie. Zij bieden jongeren een platform om hun talent te ontplooien, anderen te helpen en op een geweldige manier te leren. Dit doen zij middels een project: Jong en Oud. Wij willen onze leerlingen de kans bieden om zowel tijdens schooltijd als in eigen tijd aan dit project deel te nemen.

Nieuwe mogelijkheid laptops

Wij willen u wijzen op een nieuwe mogelijkheid voor wat betreft de aanschaf van een laptop, naast de mogelijkheden die er al zijn. Op DNS bestaat al de mogelijkheid om je eigen laptop mee naar school te nemen. Lukt dit niet dan is het mogelijk voor een bepaald bedrag een laptop van school te huren. Vanaf het schooljaar 2018-2019 komt hier een nieuwe optie bij. Hierbij de informatie en het tarievenoverzicht.

Privacy op DNS

Vandaag treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. Hierin wordt bepaald onder welke voorwaarden persoonsgegevens gebruikt mogen worden, maar ook dat er passende technische en organisatorische maatregelen genomen moeten worden om de persoonsgegevens te beschermen.

Op DNS wordt zorgvuldig omgegaan met de privacy van onze leerlingen. In verband met het geven van onderwijs, het begeleiden van onze leerlingen, en de vastlegging daarvan in de administratie van de school, worden er gegevens over en van leerlingen vastgelegd. Deze gegevens worden persoonsgegevens genoemd. Het vastleggen en gebruik van deze persoonsgegevens is beperkt tot informatie die strikt noodzakelijk is voor het onderwijs. De gegevens worden beveiligd opgeslagen en de toegang daartoe is beperkt. De school maakt ook gebruik van digitaal leermateriaal. De leveranciers van die leermaterialen ontvangen een beperkt aantal leerlinggegevens. De school heeft haar leveranciers strikte afspraken gemaakt over het gebruik van persoonsgegevens, zodat misbruik wordt voorkomen. Leerlinginformatie wordt alleen gedeeld met andere organisaties als ouders daar toestemming voor geven, tenzij die uitwisseling verplicht is volgens de wet.

In het privacyreglement is beschreven hoe de school omgaat met haar leerlinggegevens, en wat de rechten zijn van ouders en leerlingen. Natuurlijk kunt u voor vragen ook terecht bij de schoolleiding

Internationalisering op DNS

De Nieuwste School wil alle jongeren voorbereiden op een maatschappij die globaliseert. Wij streven ernaar dat iedereen het onderwijs internationaal competent verlaat. Dit is een verrijking voor de leerling en zorgt voor meer begrip voor mensen met een ander wereldbeeld. Dit helpt jongeren om de wereld beter te begrijpen. Om meer begrip te krijgen voor elkaar is het belangrijk dat onze leerlingen in contact komen met mensen met een ander wereldbeeld, uit een andere cultuur, uit een ander land. Daarnaast is het voor onze leerlingen belangrijk om zelf in het andere land te gaan kijken en ervaren hoe dit is. Wat is er anders? Wat komt overeen? Wat zijn de gewoontes? Etc.

Tot nu toe hebben we deze doelen willen bereiken met onze 'talenreizen' in het 4e jaar. Dit zijn erg gezellige reizen, echter er is geen uitwisseling met leeftijdsgenoten in het betreffende land. Daarbij komt dat de taalscholen die we bezoeken steeds duurder worden en boven ons budget gaan van maximaal 500 euro per reis. Hierdoor zijn we op zoek gegaan naar andere werkvormen en uitgekomen bij het uitwisselingsprogramma.