Goed doel De Nieuwste School

Vandaag start de jaarlijkse DNS Goede doelen actie Geef me de Vijf.

Het goede doel dit jaar is Ikapa Dance Theatre in Kaapstad, Zuid-Afrika. Dit doel is aangedragen door Suze Somerwil uit VWO 5 die de organisatie via haar ouders kent.

Goede doel
Ikapa Dance Theatre is een initiatief van de Zuid-Afrikaanse danser Theo Ndindwa. Samen met zijn vrouw richtte Theo Ikapa op om kinderen in de townships danstraining te geven; van ballet tot hiphop en moderne dans.

Ikapa is daarmee een opvang na school voor de kinderen in de township. Het dansen voorkomt dat jongeren op straat gaan zwerven en in aanraking komen met geweld, drugs en straatbendes. Dansen is echter ook een manier om je zorgen te vergeten en te genieten. Daarnaast is Ikapa een dansopleiding voor jongeren uit de township. En daarmee de kans om uit het leven in de township te ontsnappen. Het Ikapa Dance Theatre geeft verschillende voorstellingen in Zuid-Afrika en daarbuiten.

Wat gaan we doen?
Voor de actie gaan alle leerlingen en teamleden van DNS van geld, geld maken. Elke leerling krijgt een open envelop op naam met uitleg en een briefje van vijf euro. De bedoeling is dat de leerling deze vijf euro gebruikt als investering voor een veel groter bedrag dat ten goede komt aan Ikapa Dance Theatre.

We hopen op een mooie opbrengst voor Ikapa Dance Theatre!

• geef me de vijf