Opbrengst Ikapa Dance Theatre

Het goede doel van dit jaar is Ikapa Dance Theatre in Kaapstad, Zuid-Afrika. Dit doel is aangedragen door Suze Somerwil uit VWO 5 die de organisatie via haar ouders kent. We hebben een prachtige opbrengst van meer dan € 3.500,-- en danken iedereen die hieraan bijgedragen heeft.

Goede doel
Ikapa Dance Theatre is een initiatief van de Zuid-Afrikaanse danser Theo Ndindwa. Samen met zijn vrouw richtte Theo Ikapa op om kinderen in de townships danstraining te geven; van ballet tot hiphop en moderne dans.

Ikapa is daarmee een opvang na school voor de kinderen in de township. Het dansen voorkomt dat jongeren op straat gaan zwerven en in aanraking komen met geweld, drugs en straatbendes. Dansen is echter ook een manier om je zorgen te vergeten en te genieten. Daarnaast is Ikapa een dansopleiding voor jongeren uit de township. En daarmee de kans om uit het leven in de township te ontsnappen. Het Ikapa Dance Theatre geeft verschillende voorstellingen in Zuid-Afrika en daarbuiten.

• IMG-20191222-WA0000 1