Centrale examens gaan niet door. Wat betekent dat?

Vanochtend bereikte ons het bericht van minister Slob dat hij besloten heeft om dit jaar de centrale examens geen doorgang te laten hebben. Wat dat precies betekent zijn we nu aan het uitzoeken en bespreken. We streven ernaar vanavond hierover duidelijkheid te bieden.

Voor vanmiddag zijn er nog twee inhaal-schoolexamens gepland voor in totaal 11 leerlingen. Dat gaat wel door voor leerlingen die dat willen maken, uiteraard op voorwaarde dat de leerling geen klachten heeft en niemand in zijn/haar thuissituatie koorts heeft. De leerlingen die aanwezig zijn zitten ruim (zeker 1,5 meter) van elkaar verwijderd.

Een eenmaal gemaakt schoolexamen is geldig. Leerlingen die niet kunnen of willen komen garanderen we dat (ook vanmiddag) gemiste examens kunnen worden ingehaald.

De betreffende leerlingen en hun ouders hebben hierover reeds een mail ontvangen.

Einde van de dag komen we met een uitgebreidere berichtgeving over de ontstane situatie rondom het besluit om het centrale examen niet door te laten gaan en de gevolgen die dat gaat hebben voor de schoolexamens en de herkansingen.

• download