Examen

Het eindexamen in het voortgezet onderwijs bestaat uit het schoolexamen en het centraal schriftelijk examen aan het eind van het laatste schooljaar.

Schoolexamen (PTA)
Scholen stellen zelf het schoolexamen op. Het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW) bepaalt welke onderwerpen minimaal aan bod moeten komen in het examenjaar. De data voor de schoolexamens staan niet landelijk vast. Scholen bepalen zelf wanneer ze bepaalde vakken toetsen. Het schoolexamen bestaat meestal uit 2 of meer toetsen per vak. Dit kunnen mondelinge, praktische of schriftelijke toetsen zijn. Vakken zonder centraal examen kunnen al eerder dan in het laatste schooljaar worden afgerond.

Centraal examen
Het centraal examen is voor heel Nederland hetzelfde voor alle leerlingen van dezelfde onderwijssoort. Leerlingen krijgen dezelfde examenvragen voor hun verplichte vakken en keuzevakken. Het centraal examen is altijd aan het einde van het laatste schooljaar. Het ministerie van OCW stelt het centraal examen vast.
De regels m.b.t het PTA en het CE, de regels m.b.t de organisatie van het CE, de voorwaarden en mogelijkheden van herkansen of inhalen van het PTA en de regels en maatregelen rondom onregelmatigheden zijn beschreven in het examenreglement.

Voor meer informatie over het eindexamen: Examenblad.nl of maak je eigen overzicht van je examen via mijn eindexamen of kijk op onze eigen examenwebsite.

Extra examenbegeleiding in de buurt 

Om ervoor te zorgen dat uw kind zich optimaal kan voorbereiden op de (school)examens, bieden wij de mogelijkheid om een extra examentraining te volgen. Wij zijn daarom een samenwerking aangegaan met Lyceo. Dit zorgt ervoor dat de examentrainingen plaatsvinden in de buurt, namelijk op het Beatrix College in Tilburg en worden aangeboden tegen een gereduceerd tarief. 

Nu inschrijven
Inschrijven voor de examentrainingen kan via deze link

Meer weten?
Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de examentrainingen of over Lyceo? Neem dan contact op met Lyceo door te bellen naar 071-79 000 40 of kijk op www.lyceo.nl

Contactgegevens

Adres

De Nieuwste School
Sint Josephstraat 106
5017 GK Tilburg

Telefoon & e-mail

Tel. 013 - 5812066
E-mail: info@denieuwsteschool.nl

Belangrijke links

Groep 8
Nieuws

Social media

website is gerealiseerd door Web2Work