Examen

Het eindexamen in het voortgezet onderwijs bestaat uit het schoolexamen en het centraal schriftelijk examen aan het eind van het laatste schooljaar.

Schoolexamen (PTA)
Scholen stellen zelf het schoolexamen op. Het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW) bepaalt welke onderwerpen minimaal aan bod moeten komen in het examenjaar. De data voor de schoolexamens staan niet landelijk vast. Scholen bepalen zelf wanneer ze bepaalde vakken toetsen. Het schoolexamen bestaat meestal uit 2 of meer toetsen per vak. Dit kunnen mondelinge, praktische of schriftelijke toetsen zijn. Vakken zonder centraal examen kunnen al eerder dan in het laatste schooljaar worden afgerond.

Centraal examen 
Het centraal examen is voor heel Nederland hetzelfde voor alle leerlingen van dezelfde onderwijssoort. Leerlingen krijgen dezelfde examenvragen voor hun verplichte vakken en keuzevakken. Het centraal examen is altijd aan het einde van het laatste schooljaar. Het ministerie van OCW stelt het centraal examen vast.

De regels m.b.t het PTA en het CE, de regels m.b.t de organisatie van het CE, de voorwaarden en mogelijkheden van herkansen of inhalen van het PTA en de regels en maatregelen rondom onregelmatigheden zijn beschreven in het examenreglement

Voor meer informatie over het eindexamen: Examenblad.nl of maak je eigen overzicht van je examen via mijn eindexamen.

 

Contactgegevens

Adres

De Nieuwste School
Sint Josephstraat 106
5017 GK Tilburg

Telefoon & e-mail

Tel. 013 - 5812066
E-mail: Contact

 

Belangrijke links

Groep 8
Nieuws

Social media

website is gerealiseerd door Web2Work