Uitslag

Op woensdag 12 juni worden alle kandidaten gebeld tussen 13.30 uur en 14.30 uur.  Alle geslaagde kandidaten worden om 16.00 (tot 17.00 uur) op school verwacht.

Op 13 juni worden de NOG niet-geslaagde kandidaten om 8.45 - 10.15 uur op school verwacht om afspraken te maken rondom de herkansing (of de voorbereidingen voor een ander traject).

Geslaagd of niet? 

Hier kun je snel zien waar je aan moet voldoen om te slagen. 

MAVO
HAVO
VWO

Inname examenwerk

Alle examenleerlingen mogen na de examenzitting het examen zelf en de eigen aantekeningen zelf meenemen. Dit geef je aan bij de surveillant en je zet je naam erop. Dit zal dan na de zitting bij de leerlingenbalie neergelegd worden. Er mag geen laptopwerk extra geprint worden om mee naar huis te nemen. Dit ivm de drukte op dat moment en het grote risico op het maken van fouten bij inname van het examenwerk. 

Extra tijd 

Leerlingen met extra tijd krijgen standaard een half uur. 

Examennieuwsbrief 

Hier vinden jullie de nieuwsbrief met alle informatie die in maart verzonden is. 

School open in meivakantie 

Op 23-24-25 april en 1-2-3 mei is voor de eindexamenkandidaten de school geopend in de meivakantie van 09.00 – 15.30 uur. Via magister, inschrijfmodule, kun je hiervoor opgeven. Bij minimaal 6 leerlingen per dagdeel gaat het door. 

Wanneer gebruiken we een laptop?

Alle leerlingen die dyslexie hebben of om een andere redenen een laptop mogen gebruiken, worden altijd in huiskamer HUM H of HUM J ingepland. Daar staan altijd alle laptops. Wil je geen laptop gebruiken, steek je voorafgaand aan het examen je hand op, dan zetten wij hem aan de kant. Iedereen krijgt de mogelijkheid om een laptop te gebruiken tijdens het examen van Nederlands, kunst, aardrijkskunde en geschiedenis.

Hoe laat moet je in de huiskamer van je examen zijn?

Zorg dat je op tijd bent in de examenruimte, 15 minuten van te voren!! Leg je spullen in het trappenhuis als je in de bovenste verdieping in het blok zit. ben je ingepland op de eerste verdieping, leg dan je spullen op de tafel in het midden. Jassen, tassen, etuis en telefoons mogen de examenzaal niet in. Je haalt dus al je benodigde spullen uit je tas voordat je de examenzaal ingaat. 

Mocht je nog naar de toilet moeten, doe dat dan voordat je de examenruimte (huiskamer) ingaat. Dus ook vóór die 15 minuten!!!  Ben je te laat, dan mag tot één half uur na aanvang van het examen de huiskamer nog in. De verloren tijd krijg je er aan het eind niet bij.

Hoe moet je je examenwerk inleveren?


Als je klaar bent met je examen, steek je je hand op en komt de surveillant bij je langs. Jij zorgt dan voor het volgende: Op al je blaadjes staat je naam, examennummer, datum, vak. Dan nummer je je antwoordbladen. De antwoordbladen zijn dubbel en dat telt voor 1. Als je bijvoorbeeld 3 vellen in gaat leveren, schrijf je bovenaan 1 van 3, 2 van 3 en 3 van 3. Daarmee geef je aan hoeveel vellen je in gaat leveren. Als jij zorgt dat jij dit op orde hebt zodra jij je hand opsteekt, dan is het inleveren zo gefikst en kan het stil blijven in de examenruimte. Dan hoeft er geen gesprek plaats te vinden over wat je allemaal moet doen, want dat is storend voor anderen. 

Schrijf met blauwe of zwarte pen en dus niet met potlood. Grafieken mogen wel met potlood getekend worden. Markeerstiften zijn wel toegestaan. Typex en/of correctieroller is niet toegestaan. 

Wat moet je meenemen? 

Op je tafel ligt klaar : examenpapier, examennummer, evt. Binas, atlas, laptop. Je neemt zelf mee: schrijfgerei, passer, woordenboek, (grafische) rekenmachine, drinken en eten dat geruisloos genuttigd kan worden. Woordenboeken worden gecontroleerd door een van de surveillanten. 

Als je gebruik maakt van een daisy CD-ROM, neem je zelf "oortjes"mee (voor lln die dit mogen gebruiken). 

Drinken tijdens het examen

Er staat altijd een flesje water van DNS op je tafel. Dus je hoeft zelf geen water mee te nemen. Wij zorgen dat het water lekker koel is. 

Kunstexamens (HAVO en VWO)

Leerlingen die examen doen in Kunst (havo-vwo), krijgen tijdens het examen twee laptops. Op de ene staat het examen zelf (autoplay) en op de andere kunnen jullie dan je werk maken in word. Neem wel je oortjes mee, echt niet vergeten dus!!

Vragen? 

Heb je een vraag dan kun je mij altijd mailen via ingridpeters@denieuwsteschool.nl. Of als je een tip hebt, kom gerust langs. 

 

Contactgegevens

Adres

De Nieuwste School
Sint Josephstraat 106
5017 GK Tilburg

Telefoon & e-mail

Tel. 013 - 5812066
E-mail: info@denieuwsteschool.nl

Belangrijke links

Groep 8
Nieuws

Social media

website is gerealiseerd door Web2Work