Examennieuwsbrief 

Hier vinden jullie de nieuwsbrief met alle informatie die in maart verzonden is. 

School open in meivakantie 

Op 23-24-25 april en 1-2-3 mei is voor de eindexamenkandidaten de school geopend in de meivakantie van 09.00 – 15.30 uur. Via magister, inschrijfmodule, kun je hiervoor opgeven. Bij minimaal 6 leerlingen per dagdeel gaat het door. 

Wanneer gebruiken we een laptop?

Alle leerlingen die dyslexie hebben of om een andere redenen een laptop mogen gebruiken, worden altijd in huiskamer HUM H of HUM J ingepland. Daar staan altijd alle laptops. Wil je geen laptop gebruiken, steek je voorafgaand aan het examen je hand op, dan zetten wij hem aan de kant. Iedereen krijgt de mogelijkheid om een laptop te gebruiken tijdens het examen van Nederlands, kunst, aardrijkskunde en geschiedenis.

Hoe laat moet je in de huiskamer van je examen zijn?

Zorg dat je op tijd bent in de examenruimte, 15 minuten van te voren!! Leg je spullen in het trappenhuis als je in de bovenste verdieping in het blok zit. ben je ingepland op de eerste verdieping, leg dan je spullen op de tafel in het midden. Mocht je nog naar de toilet moeten, doe dat dan voordat je de examenruimte (huiskamer) ingaat. Dus ook vóór die 15 minuten!!!

Hoe moet je je examenwerk inleveren?


Als je klaar bent met je examen, steek je je hand op en komt de surveillant bij je langs. Jij zorgt dan voor het volgende: Op al je blaadjes staat je naam, examennummer, datum, vak. Dan nummer je je antwoordbladen. De antwoordbladen zijn dubbel en dat telt voor 1. Als je bijvoorbeeld 3 vellen in gaat leveren, schrijf je bovenaan 1 van 3, 2 van 3 en 3 van 3. Daarmee geef je aan hoeveel vellen je in gaat leveren. Als jij zorgt dat jij dit op orde hebt zodra jij je hand opsteekt, dan is het inleveren zo gefikst en kan het stil blijven in de examenruimte. Dan hoeft er geen gesprek plaats te vinden over wat je allemaal moet doen, want dat is storend voor anderen. 

Drinken tijdens het examen

Er staat altijd een flesje water van DNS op je tafel. Dus je hoeft zelf geen water mee te nemen. Wij zorgen dat het water lekker koel is. 

Kunstexamens (HAVO en VWO)

Leerlingen die examen doen in Kunst (havo-vwo), krijgen tijdens het examen twee laptops. Op de ene staat het examen zelf (autoplay) en op de andere kunnen jullie dan je werk maken in word. Neem wel je oortjes mee, echt niet vergeten dus!!

Vragen? 

Heb je een vraag dan kun je mij altijd mailen via ingridpeters@denieuwsteschool.nl. Of als je een tip hebt, kom gerust langs. 

 

Contactgegevens

Adres

De Nieuwste School
Sint Josephstraat 106
5017 GK Tilburg

Telefoon & e-mail

Tel. 013 - 5812066
E-mail: info@denieuwsteschool.nl

Belangrijke links

Groep 8
Nieuws

Social media

website is gerealiseerd door Web2Work