DNS Academy

De experts, mentoren en schoolleiding van De Nieuwste School willen graag hun ervaringen en kennis delen over de manier van werken op DNS. Denk hierbij aan vakoverstijgend-, thematisch en onderzoekend leren, leren vanuit doelen, competenties en ontwerpprincipes, differentiëren, formatief evalueren en werken met een digitale persoonlijke leeromgeving. Hiervoor hebben wij de DNS Academy opgericht. Op dit moment organiseert de DNS Academy trainingen en schoolbezoeken.

Schoolbezoeken

Dit schooljaar staan er schoolbezoeken gepland op 6 november, 12 februari of 4 juni. Andere bezoekdata zijn niet mogelijk.
  • Ochtend
    Algemeen programma over het concept van DNS met een rondleiding door leerlingen.
  • Middag
    Een programma op maat. U kunt vooraf aangeven met wie u in gesprek wilt en welke leervragen u wilt en voorleggen. Vervolgens wordt u ingedeeld bij een expert, mentor of schoolleiding.

Interesse?

Neem contact op via het e-mailadres info@denieuwsteschool.nl of bel. 013 -5812066.

Agenda bezoekersdagen

6 november 2018 (vol)
12 februari 2019
4 juni 2019

Publicaties/onderwijsonderzoek

Het team van DNS onderzoekt op regelmatige basis het eigen handelen, ontwerpt nieuw lesmateriaal en/of onderzoekt de schoolcontext. Deze onderzoeken zijn er op gericht om je als professional verder te ontwikkelen en het handelingsrepertoir verder uit te breiden. Deze onderzoeken worden in diverse vormen vastgelegd. Als u interesse heeft in een van onderstaande onderwerpen, kunt u meer informatie opvragen bij de onderzoekcoördinator via een mail naar info@denieuwsteschool.nl.

Onderzoeken
Formatief evalueren bij de Spaanse lessen: "Formatief toetsen op DNS, si, por favor" Helma van Kruijsbergen
Onderzoeksvaardigheden beoordelen: "Onderzoeksvaardigheden" Ruud Hazen
Diep leren: "Diep leren door onderzoek doen aan een open simulatie" Wilbert Kiemeneij