Missie

DNS is een kleinschalige school voor mavo, havo en vwo met een uniek onderwijsconcept. ‘Verwondering’, daar draait het om. Verwondering hoort bij het leerproces van een kind. Door betekenis te zoeken, waar te nemen, te beleven en te ervaren, wordt de nieuwsgierigheid van een kind geprikkeld. Ons onderwijsconcept draagt sterk bij aan alle facetten van de persoonlijke ontwikkeling van de leerling en gaat veel verder dan uitsluitend de cognitieve ontwikkeling.

Het onderwijsconcept is te beschrijven in vijf werkwoorden.

Kennen: om de wereld om je heen waar te nemen en te begrijpen is kennis nodig. Kennen is de basis van willen weten.

Kunnen: dit is dingen doen met kennis. Vaardigheden als lezen, rekenen, (vreemde) talen spreken, samenwerken,plannen,presenteren, maar ook onderzoeken en kennis delen zijn daarbij essentieel.

Willen: leren gaat alleen als de leerling iets wil weten. Willen lukt vooral als de leerling de keuzes kan maken die bij hem passen.

Worden: worden is onderweg zijn. De leerling moet zich voorbereiden op een goede vervolgopleiding en op een rol in de samenleving.

Zijn: de leerling mag zijn wie hij is. Hij mag op zijn manier laten zien wat hij kent en kan, wat hij wil en wie hij wil worden. In een uitdagende wisselwerking met zijn omgeving ontwikkelt de leerling zijn eigen identiteit.