Afspraken en gedragsregels op DNS vanaf 24 augustus 2020

Overal en altijd

• Je houdt anderhalve meter afstand van de experts, mentoren en andere medewerkers op de school.
  • Je wast je handen meerdere keren per dag goed ten minste 20 seconden. In elk geval was je je handen met zeep en water (voorkeur) of maak je je handen schoon met gel bij binnenkomst lokaal, voor de pauze, na de pauze en na toiletbezoek.
  • Je schudt geen handen.
  • Je hoest en niest in je elleboog.
  • Je zit niet aan je gezicht.
  • Je houdt je aan de gedragsregels en spreekt elkaar erop aan als deze worden overtreden.
  • Daar waar mogelijk raak je geen trapleuningen aan en geen deurklinken.
  • Als het lukt gebruik je de ellebogen in plaats van de handen om de deur te openen.
  • Je houdt je aan de regels die gelden voor toiletgebruik.

Toiletgebruik.

De toiletten zijn weer allemaal open gesteld. Wel zijn hygiënische maatregelen nog steeds belangrijk:

• Je draait de deur van de wc op slot met een papieren handdoekje.
  • Je gaat naar de wc om naar de wc te gaan. En niet om...
  • Je trekt door.
  • Je wast je handen conform voorschriften.
  • Je draait de kraan dicht met een papieren handdoekje en gooit dat weg.
  • Je droogt je handen af met een ander papieren handdoekje en maakt met (dit of een ander) stukje handdoek de deur weer open.
  • Je gooit het handdoekje in de prullenmand.

Bij binnenkomst

• Je kunt je fiets in de fietsenstalling zetten.
  • Daarna ga je de school in volgens onderstaande richtlijnen:
    • Leerlingen die starten met les in het blok: gaan via de ingang van het blok.
    • Leerlingen die starten met les op perron 1: ingang via de hoofdingang.
    • Leerlingen die starten met lessen op perron 2: ingang via de achteringang bij perron 2.
    • Leerlingen die starten met lessen in de villa: ingang via de voordeur van de villa.
    • Leerlingen die starten met lessen in de buurt van de theaterzaal: ingang via de hoofdingang.
    • Leerlingen die starten met lessen in de buurt van het sciencelab: ingang via de achteringang bij de huiskamer van leerjaar 2 en dan meteen de trap omhoog.

In de huiskamer

• Je maakt meteen je handen schoon met gel.
  • Voordat je gaat zitten maak je zelf de tafel en de achterkant van de stoel schoon, voordat je de huiskamer verlaat, maak je opnieuw de tafel en de achterkant van de stoel schoon. Daarvoor gebruik je de spuitbus met schoonmaakmiddel die in de huiskamer staat en papieren handdoekjes. Daarna maak je je handen schoon met gel.
  • In de korte pauze blijf je in de huiskamer waar je tot voor de pauze les had. Na de pauze loop je (indien nodig) naar een andere huiskamer.
  • In de lange pauze pauzeer je op het perron, in de buitenruimte van de school of (vanaf leerjaar 3) als je wilt buiten de school.
  • Het is niet toegestaan om eten te bestellen via thuisbezorgingsbedrijven.

Klachten en thuisblijfregels

Je moet thuisblijven bij:
  • Neusverkoudheid
  • Hoesten
  • Moeilijk ademen/benauwdheid.
  • Koorts boven 38°C
  • Plotseling verlies van reuk of smaak
  • Als iemand in het huishouden koorts boven 38°C en/of benauwdheidsklachten heeft.

Je mag weer naar school als iedereen binnen het huishouden 24 uur geen klachten heeft.

• Wanneer je gedurende de dag klachten ontwikkelt (koorts, neusverkoudheid, hoesten en/of moeilijk ademen/benauwdheid) moet je naar huis gaan. Ouders/verzorgers worden hierover geïnformeerd. Als je  broers of zussen op school hebt dan worden die, als je koorts en/of benauwdheidsklachten hebt, ook hierover geïnformeerd en naar huis gestuurd.
  • Als je getest wordt op Civid-19 moet je tot dat je de uitslag hebt, thuis blijven.
  • Als je positief getest bent op Covid-19 moet je tenminste 7 dagen thuisblijven na start van de symptomen en uitzieken.
  • Je mag pas weer naar school als je na deze 7 dagen ook 24 uur geen klachten meer hebt.
  • Als iemand in jouw huishouden positief getest is voor Covid-19, moet je 14 dagen thuisblijven. Je kunt weer naar school als iedereen in het huishouden 24 uur klachtenvrij is.

En verder is natuurlijk de altijd geldende schoolcode van DNS van kracht.