Schoolgids

Zoek in onze schoolgids

Visie

In onze visie beschrijven we hoe wij denken over goed onderwijs.

 

Ontwikkelen van kennis vanuit verwondering

In goed onderwijs staat het leren van de leerling centraal. Het leren is optimaal als de leerling begrijpt wat hij moet leren en waarom hij dat moet leren. Verwondering is daarbij het uitgangspunt. Door de leerling nieuwsgierig te maken wordt deze gemotiveerd om vragen te stellen, op zoek te gaan naar antwoorden en - op die manier - nieuwe kennis op te doen.

 

Ontwikkelen als mens

Bij goed onderwijs is het belangrijk dat de leerling zichzelf goed leert kennen en leert nadenken over wie hij is, hoe hij zich verhoudt tot anderen en over wie of wat hij wil worden.

 

Ontwikkelen van eigenaarschap

Vanuit het vertrouwen dat we in de leerling hebben, vragen we hem daarom om steeds meer zelf keuzes te maken over wat en hoe hij wil leren. We leren de leerling hoe hij zelf zijn eigen leren kan regisseren en hoe hij verantwoordelijkheid kan nemen voor eigen keuzes. Dat noemen we eigenaarschap.

 

Ontwikkelen in een leergemeenschap

In goed onderwijs leren leerlingen en leraren met en van elkaar. Ontwikkelen doen we niet alleen, maar samen met anderen. Door kennis in te brengen en met elkaar te delen, ontwikkelt de leerling nieuwe kennis en ontstaan nieuwe ideeën. Wij moedigen de leerling aan om hierin ondernemend te zijn en met goede, verrassende, vernieuwende of (te) gekke ideeën te komen.

 

Contactgegevens

Adres

De Nieuwste School
Sint Josephstraat 106
5017 GK Tilburg

Telefoon & e-mail

Tel. 013 - 5812066
E-mail: Contact

 

Belangrijke links

Groep 8
Nieuws

Social media

website is gerealiseerd door Web2Work