Zoek in onze schoolgids

Mentoraatsleerlijn

In het mentoraat staat het welzijn en de ontwikkeling van de leerling centraal. De leerling wordt begeleid op zowel het cognitieve, sociaal-emotionele en persoonlijke vlak. DNS heeft een uitgewerkt mentoraatsprogramma. Om te kunnen leren is veel nodig. Zo is het belangrijk dat een leerling zich op school veilig voelt om te leren en om te leren van zijn of haar fouten.

Om te leren moet je (kunnen)
Plannen
Samenvatten
Teksten begrijpen
Vragen stellen
Aan afspraken houden
Betrouwbaar zijn
Presenteren

In het mentoraat staat de ontwikkeling van deze aspecten centraal. Tevens is er aandacht voor wie de leerling is en wat deze wil. Voor de persoonlijke ontwikkeling en de motivatie. En ook voor hoe de leerling staat ten opzichte van andere leerlingen. In het mentoraat worden de sociaal-emotionele en persoonlijke ontwikkeling, het leerproces, het doen van onderzoek begeleid. De mate waarin een leerling begeleid wordt, neemt geleidelijk af gedurende de schoolloopbaan van een leerling omdat de leerling steeds meer in staat zal zijn zelf de regie te voeren over diens eigen ontwikkeling.