(Voor)examenjaren

Leerlingen binnen DNS van 4 mavo naar 4 havo

Leerlingen die al op De Nieuwste School een mavodiploma hebben behaald en willen overstappen naar havo kunnen dat zonder beperkingen als ze geslaagd zijn met zeven vakken. Leerlingen die een mavodiploma met zes vakken hebben kunnen onder voorwaarden overstappen naar havo en nemen hiervoor contact op met de decaan of de manager onderwijs bovenbouw.

Leerlingen binnen DNS van 5 havo naar 5 vwo

Leerlingen die al op De Nieuwste School een havodiploma hebben behaald en willen overstappen naar vwo kunnen dat onder voorwaarde dat het vakkenpakket goed aansluit. Zij kunnen dit bespreken met de mentor.

Leerlingen 4 vmbo-t/4mavo van buiten DNS naar 4 havo DNS

Voor leerlingen die niet op De Nieuwste School een diploma hebben behaald gelden dezelfde voorwaarden. Zij moeten zich uiterlijk 1 maart tussen 17.00 en 21.00 uur hebben aangemeld (let op avondklok).

Hier lezen leerlingen 4 vmbo-t/4mavo die van buiten DNS in 4 havo willen instromen, welke afspraken Tilburgse scholen hebben vastgelegd over:

-welke keuzemogelijkheden er zijn op de havo

-hoe het LOB-traject naar de havo verloopt

-waar je aan moet voldoen om je aan te kunnen melden

-hoe je je kunt aanmelden

-hoe de procedure van toelating verloopt

Hier downloaden de leerlingen leerlingen 4 vmbo-t/4mavo die van buiten DNS in 4 havo willen instromen het inschrijfformulier dat bij voorkeur volledig ingevuld wordt meegenomen naar de aanmeldingsavond.

Met elke leerling, die zich aanmeldt voor instroom op 4 havo vanuit 4 vmbo-t/4mavo, wordt een gesprek gehouden.