Driejarige brugperiode

Omdat we jou als leerling ruim de tijd willen geven om je lekker te kunnen ontwikkelen, hebben we een brugperiode van twee of drie jaar. Na twee jaar bekijken we samen met jou en je ouders wat voor jou de beste passende keuze lijkt: mavo of havo/vwo. Na drie jaar kijken we of havo of vwo de beste keuze lijkt. Zo heb je zo lang mogelijk de tijd om te laten zien wat je kunt. Je bent immers nog lang niet klaar met ontwikkelen als je op DNS begint.

Hoe werkt een driejarige brugperiode?

In elke klas, die wij stamgroep noemen, zitten maximaal 30 leerlingen. Bij de indeling van stamgroepen houden we er rekening mee dat kinderen met zowel mavo, als havo als vwo-adviezen in de groep zitten. Een stamgroep blijft de eerste twee jaar bij elkaar. Omdat een nieuwe school sowieso wennen is én we op de middelbare school anders werken dan je gewend bent op de basisschool vinden we het heel belangrijk dat je voldoende tijd krijgt om te wennen, aan de leraren, aan je medeleerlingen, aan de manier van werken. Daar nemen we dus de tijd voor. We werken niet vanuit het advies van de basisschool maar stellen hoge verwachtingen aan álle leerlingen en dagen jou uit te laten zien wat je kunt en geleerd hebt.
Na twee jaar bekijken we samen met jou en je ouders of voor jou mavo of havo/vwo het beste past, en als je naar 3havo/vwo gaat dan besluiten we aan het einde van leerjaar drie samen of het havo of vwo gaat worden.
Je werkt voor elk vak op De Nieuwste School aan leerdoelen. De mentoren en experts kijken met je mee hoe dit gaat. Zij geven je geen cijfers, maar tips en tops zodat je weet wat goed gaat en waar je nog aan kunt werken. Elk leerjaar krijg je drie keer een persoonlijk portret. Hierin kan je jouw ontwikkeling zien, en op welk niveau je aan het werk bent. Als je meer wilt weten over hoe het werkt met beoordelen dan kun je dat onder het kopje toetsen en beoordelen vinden.

En je schooladvies? Daar kijken we niet naar. We hebben hoge verwachtingen van iedereen en zien wie je bent en wat je kunt! Klinkt goed toch?

 

© 2024 denieuwsteschool.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacy