Het laatste nieuws rondom studies, studiekeuze etc.

Studiefinanciering

Het kabinet wil de basisbeurs in het hoger onderwijs in het studiejaar 2023-2024 opnieuw invoeren voor alle studenten. Studenten die komend studiejaar (2022-2023) beginnen met hun studie profiteren dus vanaf hun tweede studiejaar van een basisbeurs, als ze aan de criteria daarvoor voldoen. Via deze link vindt u meer informatie over de basisbeurs. 

De kosten voor het studieleven zijn anders dan voor scholieren. Gaat iemand uitwonend studeren dan kunnen de kosten nog hoger uitvallen. Voor een overzicht van de kosten per maand (ongeveer) kan de website van het Nibud geraadpleegd worden. Daar zijn de kosten uitgebreid berekent en uitgelegd.

Tenslotte is er nog de Rekenhulp van duo, hiermee kan de hoogte van studiefinanciering worden berekent en worden de meest gestelde vragen over studiefinanciering beantwoord. 


Verschillende opleidingen

Voor selectie opleidingen is een uitgebreide toelating vaak bestaande uit meerdere rondes. Meer informatie vind u hier op de website van studiekeuze123


Voor opleidingen met aanvullende eisen (kunstacademie en sportopleiding) verschillen de eisen per opleiding. Kijk op de site van de aanbieder voor meer informatie. Vaak wordt er om een portfolio gevraagd. Bereid je hier van te voren goed op voor.

Voor de overige opleidingen wordt er gebruik gemaakt van matching. Hogescholen en universiteiten werken dan met intakegesprekken. Tijdens deze gesprekken wordt er gekeken of de leerling een goed beeld heeft van de opleiding en of de leerling de juiste motivatie heeft. Op deze site is informatie te vinden over studiekeuze en toelating.
Om te kijken of een opleiding een lotingstudie is en vanaf een leerling zich kan aanmelden kunt u op de volgende 
site terecht.
U vindt hier de matchingsprocedure van veel 
hogescholen en universiteiten.

Contactgegevens

Adres

De Nieuwste School
Sint Josephstraat 106
5017 GK Tilburg

Telefoon & e-mail

Tel. 013 - 5812066
E-mail: Contact

 

Belangrijke links

Groep 8
Nieuws

Social media

website is gerealiseerd door Web2Work