Kerstviering en cultuurdag

Op de laatste dag voor de kerstvakantie wordt in de hele school de kerst- en cultuurdag gehouden. De invulling van deze dag is ieder jaar anders.

Cultuurteelt

CultuurTeelt is een jaarlijks terugkerend cultureel evenement. Leerlingen worden uitgedaagd alleen, in duo's of in groepen een act te maken die zoveel mogelijk authentiek is én die aansluit bij een thema (verwarring, grenzeloos). De acts zitten altijd vol muziek, dans, fashion, theater, entertainment, toneel, dj, zang, acrobatiek, freestyle enz. Leerlingen kunnen er ook voor kiezen deel te nemen aan de expositie en maken dan een kunstwerk dat aansluit bij het thema. Met CultuurTeelt geven we leerlingen de kans om te laten zien waar hun talenten liggen, of om juist te ontdekken waar ze nog meer goed in zijn. Maar ook willen we leerlingen de gelegenheid geven op een andere manier met elkaar te werken, op het podium van 013 te staan, zich even een ster te voelen.

Na een auditieronde wordt er een avondvullend programma gemaakt van de acts die door zijn en dat is altijd een wervelende show die te zien is in de grote zaal van 013.
De presentatie van het geheel ligt volgens tradities in handen van leerlingen uit de hoogste klassen van de bovenbouw.

Ook de organisatie van CultuurTeelt wordt voor een groot deel gedaan door leerlingen. De organisatie houdt bijvoorbeeld in het coachen van de leerlingen die mee willen doen, het maken van een programmaboekje, helpen achter de schermen en bij de techniek en nog veel meer. Er is een kernteam dat bestaat uit oudere en jongere leerlingen. Die oudere leerlingen leiden de jongere leerlingen op en zo ontstaat er een constant ervaren club die CultuurTeelt op de planken brengt.

Volg cultuurteelt ook op facebook