Humanics

"The future shapes the present"

Bij Humanics willen we onze leerlingen de kennis en vaardigheden meegeven waarmee ze onze wereld in de toekomst op een verantwoorde manier zullen vormgeven. Humanics is een vakgebied dat bij het bestuderen van verschijnselen gebruik maakt van verschillende invalshoeken (waaronder de economische, historische, maatschappelijke en geografische).

Als humanicsleerling:

1. Realiseer ik me dat er meer dan één waarheid is. Mensen in andere delen van de wereld of in andere tijden kunnen anders tegen ''mijn' waarheid aankijken.
  2. Pas ik algemene theorieën, modellen en werkwijzen toe op historische, actuele en toekomstige vraagstukken. Hiermee kan ik kennis betekenis geven.
  3. Nuanceer, verdedig en bestrijd ik een stelling en maak daarbij gebruik van mijn vaardigheden om te argumenteren.
  4. Kan ik verbanden leggen tussen historische, actuele en toekomstige gebeurtenissen en ontwikkelingen, waar mogelijk op verschillende schaalniveau's.
  5. Kom ik op basis van informatie uit betrouwbare, representatieve bronnen tot een weloverwogen oordeel vanuit verschillende invalshoeken.
  6. Steek ik de handen uit de mouwen en neem ik zelfstandig verantwoordelijkheid voor gemeenschapsbelangen binnen en/of buiten de school.