Aanschaf laptop

Op school bestaat de mogelijkheid om je eigen laptop mee naar school te nemen. De school zorgt ervoor dat via de website van de school de leerlingen onbeperkt toegang hebben tot alle materialen en bronnen die voor de studie relevant zijn. Bovendien biedt de school de mogelijkheid om de apparatuur veilig op te bergen. De afspraken die we gemaakt hebben over laptopgebruik zijn te vinden in het laptopreglement.

U heeft meerdere mogelijkheden om er voor te zorgen dat uw zoon/dochter een laptop ter beschikking heeft. Hieronder worden deze mogelijkheden uitgebreid toegelicht.

1. U kunt een laptop zelf aanschaffen

2. U kunt een laptop (huur)kopen via The Rent Company

3. U kunt een laptop huren van DNS

1. U kunt een laptop zelf aanschaffen

Een laptop kan door ouders en leerlingen zelf worden aangeschaft. Deze moet wel aan een aantal minimale specificaties voldoen om te kunnen worden gebruikt binnen het schoolnetwerk.

Verzekering en reparatie van de eigen laptop komen voor rekening van de ouders. Bij reparatie heeft de school de beschikking over een beperkte hoeveelheid reserve laptops. Het is alleen maar mogelijk om een leenlaptop te krijgen voor een periode van maximaal twee weken. Ook behouden wij ons het recht voor om hiervoor borg in rekening te brengen.

Specificaties laptop
Aan de eigen laptop worden de volgende eisen gesteld:

Officepakket: Wanneer de leerling een account aanmaakt op www.slim.nl en aangeeft dat hij/zij leerling is op DNS kan hij/zij tegen sterk gereduceerd tarief software aanschaffen.

Draadloze netwerkkaart: Geschikt voor 5G (IEEE 802.11n) verplicht! (2.4 GHz wordt niet ondersteund).

Besturingssysteem: Windows 10

Werkgeheugen (RAM): Minimaal 4GB

Virusscanner: De standaard virusscanner van het besturingssysteem Windows (Microsoft Security Essentials) is voldoende.

Extra: Leerling moet lokale administrator zijn op de laptop.

Voor alle duidelijkheid: we hebben geen voorkeuren voor merk, leverancier, etc.

2. U kunt een laptop (huur)kopen via The Rent Company
Een andere mogelijkheid betreft de koop of huur(koop) van een laptop via The Rent Company. The Rent Company heeft het alles-in-1 Easy4u device abonnement ontwikkeld om leerlingen op een laagdrempelige manier te kunnen voorzien van een goed, op de onderwijsinstelling afgestemd, device. Het device wordt tegen aantrekkelijke bedragen op basis van huur of koop, inclusief Total Care Pack voor service, garantie en schade- en diefstaldekking aangeboden.
Meer informatie hierover vindt u in deze informatie- en bestelflyer.

3. U kunt een laptop huren van De Nieuwste School
Als laatste is er de mogelijkheid om een laptop van school te huren. De kosten hiervoor zijn €200,-- per schooljaar. Hier vindt u een formulier waarmee u kunt aangeven dat u gebruik wilt maken van een huurlaptop. Dit formulier dient u voor de zomervakantie te mailen naar info@denieuwsteschool.nl.
Gedurende het schooljaar kan er niet meer gewijzigd worden. Wil je geen gebruik meer maken van de leenlaptop geef dit dan door aan het einde van het schooljaar 2019-2020 via info@denieuwsteschool.nl.

Voor het gebruik van een laptop van DNS gelden uiteraard dezelfde laptopregels en wordt een bedrag in rekening gebracht bij schade of vermissing van de laptop.