Aanschaf laptop

Op school bestaat de mogelijkheid om je eigen laptop mee naar school te nemen. De school zorgt ervoor dat via de website van de school de leerlingen onbeperkt toegang hebben tot alle materialen en bronnen die voor de studie relevant zijn. Bovendien biedt de school de mogelijkheid om de apparatuur veilig op te bergen. De afspraken die we gemaakt hebben over laptopgebruik zijn te vinden in het laptopreglement.

U heeft meerdere mogelijkheden om er voor te zorgen dat uw zoon/dochter een laptop ter beschikking heeft. Hieronder worden deze mogelijkheden uitgebreid toegelicht.

1. U kunt een laptop zelf aanschaffen

2. U kunt een laptop (huur)kopen via The Rent Company

3. U kunt een laptop gebruiken van DNS

Specificaties laptop

Aan de eigen laptop worden de volgende eisen gesteld:

Officepakket: Als leerling bij De Nieuwste School kun je gratis gebruik maken van het Microsoft Office 365 pakket.
Dit pakket bevat: Access, Excel, OneNote, PowerPoint, Publisher en Word.
Het gebruik van dit pakket is gratis zolang jij studeert bij De Nieuwste School.
Hoe het installeren gaat, kun je hier terug vinden.

Draadloze netwerkkaart: Geschikt voor 5G (IEEE 802.11ac) verplicht! (2.4 GHz wordt niet ondersteund).
Besturingssysteem: Windows 10
Werkgeheugen (RAM): Minimaal 4GB
Virusscanner: De standaard virusscanner van het besturingssysteem Windows is voldoende.
Extra: Leerling moet lokale administrator zijn op de laptop.

Voor alle duidelijkheid: we hebben geen voorkeuren voor merk, leverancier, etc. Apple laptops en Google Chromebooks zijn hierop de enige uitzondering. Deze kunnen niet volledig ondersteund worden.