Sport en bewegen

Sport en Bewegen is een gereedschapsles met als doel het verbeteren van de motoriek en het leren omgaan met elkaar.
Het verbeteren van de lichamelijke motoriek is gekoppeld aan de hoofdonderdelen waarbinnen alle sporten vallen: spel, turnen, atletiek, beweging op muziek en zelfverdediging.
Daarnaast leren leerlingen omgaan met elkaar tijdens sportactiviteiten met als doel: samenwerken, respect voor elkaar, hulpverlenen, jureren, elkaar observeren en scheidsrechter zijn.
Leerlingen leren ook om sportlessen te geven door middel van het geven van een zelf gekozen sportactiviteit, waarbij ze een lesvoorbereiding ontwerpen en de stappen van de denkcirkel doorlopen.

DNS beschikt niet over een eigen locatie. De binnenlessen worden gegeven bij de Drieburcht en de buitenlessen vanaf mei bij Were Di.

De leerlingen doorlopen de volgende fasen om hun bewegingsvaardigheden te ontwikkelen:
Leerjaar 1: kennismaken
Leerjaar 2: verbeteren