Dyslexie protocol

Hier leest u alles over het beleid dat De Nieuwste School heeft ontwikkeld voor de leerlingen met dyslexie die onze school bezoeken. Om onze leerlingen met dyslexie op een goede manier de leerstof te laten doorlopen, maakt DNS bij het vorm geven van het dyslexiebeleid gebruik van de vierdeling uit het protocol Dyslexie Voortgezet Onderwijs (herziene versie, april 2013) van het Steunpunt Dyslexie.

Belangrijkste uitgangspunt binnen het beleid is dat de leerling zelf aangeeft, welke hulp voor hem het best passend is en op welk moment. Natuurlijk altijd in overleg met ouders en docenten. Docenten moeten de mogelijkheid tot hulp aanbieden. De leerling hoeft er echter geen gebruik van te maken, als de hulp voor hem niet nodig is.

1. Dyslexie
  2. Screening