Laatste nieuws
Sinds enige tijd kunt u uw kind ziek melden via de Magister app. U doet dat elke ziektedag opnieuw. Vanaf deze week kunt u uw kind ook om andere (geoorloofde) redenen afwezig melden via Magister.
U heeft de volgende opties:
Bij een blessure waardoor een leerling meer dan drie sportlessen mist, is een verklaring van een arts of fysiotherapeut verplicht. Hierin licht de behandelaar de aard van de blessure toe en geeft hij/zij aan waaraan de leerling wel of niet kan deelnemen in de sportlessen. De leerling levert een kopie van de verklaring in bij de leerlingenbalie.
Bij een bruiloft of overlijden kan verlof worden toegekend door de rector. Een dergelijke verlofaanvraag doet u via de Magister app. Daarnaast stuurt u een kopie/scan van de kaart naar . Zonder dit bewijsstuk kan de rector een aanvraag afkeuren.
Wij willen u vragen alle afwezigheid vanaf heden via de Magisterapp te doen. Het verlof formulier op de website blijft nog tot 1 oktober beschikbaar.
Speciale of afwijkende verlofverzoeken stuurt u naar . De rector neemt hierin een formeel besluit met inachtneming van de bepalingen op: Leerplicht | Rijksoverheid.nl.
Vervangende nieuwbouw op de huidige locatie
De voorbereidingen voor vervangende nieuwbouw zijn achter de schermen in volle gang. Er is in samenspraak met medewerkers en leerlingen een uitgebalanceerd programma van eisen (PvE) gemaakt. Hierbij zijn we begeleid door een extern bureau (ICS). Dit programma van eisen is een belangrijk onderdeel van de uitvraag voor een architect. Deze uitvraag is op 12 september jl. gepubliceerd. Omdat het gaat om een Europese aanbesteding zijn we hierbij gehouden aan een aantal regels. Naar verwachting zal in februari definitief bekend zijn wie de architect gaat worden. Daarna gaan we de ontwerpfase in en hopen we eind 2025/begin 2026 te kunnen gaan beginnen met (ver)bouwen. Dat kan echter alleen als we dan in een tijdelijk vervangend gebouw zitten.
Tijdelijke huisvesting
Ondertussen zijn we zeer druk in overleg met de gemeente over een ander tijdelijk vervangend gebouw. De gemeente Tilburg had hiervoor de locatie aan de Schout Backstraat (burgemeestersbuurt) op het oog, maar daar kunnen we pas op zijn vroegst in de zomer van 2026 in. Dat duurt te lang en daarom is de gemeente nu bezig met een mogelijk andere locatie. De onderhandelingen hierover lopen en naar verwachting is hierover rond de herfstvakantie meer duidelijk. Zodra we duidelijkheid hebben, laten we u dat weten. Het streven van de school én de gemeente is dat we in de zomervakantie van 2025 verhuizen naar een tijdelijke locatie.
Ook dit schooljaar gaan veel leerlingen van DNS weer naar het theater! ‘Spreken zonder woorden’, ‘Hiphop circus’ en ‘Hot Spot’ zullen de revue passeren. Op onze website vindt u een overzicht van alle voorstellingen. In sommige gevallen mogen leerlingen zelfs kiezen naar welke voorstelling ze willen gaan. ‘Naar het theater gaan’ is een verplichte schoolactiviteit. In het overzicht ziet u wanneer welke klas aan de beurt is. Het kan dus zijn dat uw kind één of meerdere avonden beschikbaar is voor school.
Volgende week zondag 29 september is het zover! Medewerkers en leerlingen van DNS doen mee aan de Tilburg Ten Miles om geld in te zamelen voor Spieren voor Spieren. Deze actie is opgezet voor Sem uit leerjaar 3, hij heeft een spierziekte. Sem is ook kind-ambassadeur voor Spieren voor Spieren.
Wilt u onze actie steunen? U kunt nog een donatie doen via: https://www.sportenvoorspieren.nl/project/de-nieuwste-school-rent-10-miles
U bent van harte welkom om de renners te komen aanmoedigen op school. De 10 km komt langs de school, u kunt vanaf 12:30 uur voor de school komen kijken. De 10 km start om 12:30 uur, rond 13:15 uur zullen de eerste renners de school passeren.
Deze maand zullen leden van de GSA langskomen bij leerjaar 1 en 2 om een presentatie te geven over wat ze doen en om nieuwe deelnemers te werven. Maar wat is de GSA eigenlijk?
Over de GSA
De GSA is een groep leerlingen die benadrukt dat het belangrijk is dat iedereen mag zijn wie die is, ongeacht genderidentiteit dan wel geaardheid.
GSA staat voor Gender & Sexuality Alliance en is sinds 1988 een wereldwijd initiatief op scholen. Het streven van de GSA is om voor alle leerlingen in de school een veilige plek/leeromgeving aan te bieden op DNS. Verder is de GSA er ook om mensen samen te brengen. Het is prettig om mensen te ontmoeten die begrijpen wat je voelt en je gezien wordt zoals je bent. Iedereen is zeer welkom en juist ook heel erg nodig in het versterken van een veilige omgeving op school.
De GSA van DNS heeft 1 à 2 keer per maand een bijeenkomst.
Wat doet de GSA tijdens de bijeenkomsten?
Bij bijeenkomsten bespreekt de GSA een lijst van onderwerpen waaraan gewerkt kan worden om de veiligheid voor iedereen in de school te bevorderen, iedereen kan hier punten aan toevoegen (experts, mentoren, leerlingen, mede gsa-leden). De ideeën variëren van het personeelstoilet genderneutraal aanduiden tot een filmmiddag organiseren.
De GSA organiseert onder andere Paarse vrijdag, Coming out day en Pride month!
Wilt u meer informatie?
Voor meer informatie kunt u de GSA altijd mailen (). Jade van Meyl (expert Engels AP/EP) organiseert dit schooljaar samen met de deelnemende leerlingen de GSA en is dus ook de contactpersoon voor ouder(s)/verzorger(s).
DNS is een school die op een andere manier werkt dan de meeste scholen. Onze werkwijze wordt gekozen omdat uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat die manier van werken beter is voor de ontwikkeling van kinderen. Omdat ook wetenschappelijke inzichten veranderen gedurende de tijd, vinden we het van belang dat ons handelen zoveel mogelijk gemonitord wordt door wetenschappelijk onderzoek. De resultaten van deze onderzoeken leiden daar waar nodig tot bijstelling van ons beleid, vervolgonderzoek of tot bijstelling van ons professionele handelen. Op onze website vindt u een overzicht van lopende onderzoeken op DNS.
Sinds de start van schooljaar 24-25 werken we ook met een wetenschappelijke adviesraad. In deze raad zitten vier wetenschappers die sparringpartner zijn voor de schoolleiding over de vraag: doen we de goede dingen en doen we die op de juiste manier? Met deze wetenschappers gaan we 3-4 keer per schooljaar in gesprek over onder andere ons onderwijsconcept, onze didactiek, onze wijze van toetsen en het geven van feedback, onze pedagogiek, de wijze waarop we leerstof aanbieden. Leden van de wetenschappelijke adviesraad zijn:
Onderwijsloket Midden-Brabant en Wijzer in het Onderwijs organiseren op 9 oktober een oriëntatieavond zodat meer mensen kennis kunnen maken met werken in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs.
Meer informatie en het aanmeldformulier vindt u hier.