In onze visie wordt beschreven hoe wij denken over goed onderwijs.

Ontwikkelen van kennis vanuit verwondering
In goed onderwijs staat het leren van de leerling centraal. Het leren is optimaal als de leerling begrijpt wat hij moet leren en waarom hij dat moet leren. Verwondering is daarbij het uitgangspunt. Door de leerling nieuwsgierig te maken wordt deze gemotiveerd om vragen te stellen, op zoek te gaan naar antwoorden en - op die manier - nieuwe kennis op te doen.

Ontwikkelen als mens

Bij goed onderwijs is het belangrijk dat de leerling zichzelf goed leert kennen en leert nadenken over wie hij is, hoe hij zij verhoudt tot anderen en over wie of wat hij wil worden.

Ontwikkelen van eigenaarschap
Vanuit het vertrouwen dat we in de leerling hebben, vragen we hem daarom om steeds meer om zelf keuzes te maken over wat en hoe hij wil leren. We leren de leerling hoe hij zelf zijn eigen leren kan regisseren en hoe hij verantwoordelijkheid kan nemen voor eigen keuzes. Dat noemen we eigenaarschap.

Ontwikkelen in een leergemeenschap
In goed onderwijs leren leerlingen en leraren met en van elkaar. Ontwikkelen  niet alleen, maar samen met anderen. Door kennis in te brengen en met elkaar te delen, ontwikkelt de leerling nieuwe kennis en ontstaan nieuwe ideeën. Wij moedigen de leerling aan om hierin ondernemend te zijn en met goede, verrassende, vernieuwende of (te) gekke ideeën te komen.