Verzuimprotocol

De leerplichtwet schrijft voor dat alle jongeren tot hun 18e verjaardag een volledig onderwijsprogramma moeten volgen, tenzij de jongere een startkwalificatie heeft. Onderzoek wijst uit dat veelvuldig schoolverzuim kan leiden tot vroegtijdig schoolverlaten. Door het ministerie zijn daarvoor regels opgesteld om een duidelijk verzuimprotocol op te stellen. Voor De Nieuwste School is dit aanleiding om een duidelijk verzuimprotocol op te stellen dat aansluit bij de regels van het ministerie. Op De Nieuwste School zijn alle leerlingen verplicht alle lessen volgens het ritme te volgen, ook als zij de 18-jarige leeftijd hebben bereikt. In dit protocol vindt u de regelgeving zoals die voor alle leerlingen van De Nieuwste School is vastgesteld.